Гражданско наблюдение на парламентарни избори 2016 Първи тур

Сам избирам » БНР-Линка Тонева:Промяната на правилата за изборите в последния момент противоречи на всички стандарти и на здравата логика

БНР-Линка Тонева:Промяната на правилата за изборите в последния момент противоречи на всички стандарти и на здравата логика

04.11.2016 г.
Принтирай

Асоциация „Прозрачност без граници“ ще работи с над 100 души в изборния ден, разположени на всички области на страната – както в големи градове, така и в по-малки населени места, заяви за „Хоризонт“ Линка Тонева от сдружението. Наблюдателите ще следят доколко гражданите имат възможността спокойно да упражнят своите избирателни права, работата с бюлетините, за присъствие на лица без обозначителни знаци, за организирано водене на избиратели, както и за нарушения, свързани с личните данни на избирателите.

Според Линка Тонева, подготовката на секционните комисии е най-голямото предизвикателство в подготовката на тези президентски избори, съчетани с рефенедум.
Тонева очаква добре организирана работа на районните избирателни комисии, тъй като ЦИК вече работи като професионална изборна администрация.

Все още у нас и дебатите, и информирането на гражданите не се случва така, както на други честа. Нямаме тази кампания, която в САЩ тече от години. Промяната на правилата за изборите в последния момент противоречи на всички стандарти и на здравата логика, изтъкна още Линка Тонева.

Цялото интервю с д-р Линка Тонева може да чуете в страницата на БНР.